Kurum Adı : Aşit İlkokulu
WEB Adresi : http://vanasitio.meb.k12.tr
Adres : Van Merkez Aşit Köyü

VİZYON
Okulumuzdan mezun olan öğrencilerin ilerde karşılarına çıkacak olan sınavlarda başarılı olması ve hakettikleri okullarda hakettikleri şartlarda güzel bir eğitim almaları.

MİSYON
Atatürk İlke ve Devrimleri’ne bağlı, Cumhuriyet ilkelerinden ödün vermeyen, çalışkan, bilgi ve birikimlerini tüm insanlık yararına kullanan, sürekli öğrenen , yeteneklerini ön plana çıkaran , bilgili saygılı yenilikçi özgüveni gelişmiş 21.yy. değişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek bireyleri yetiştirmek için varız. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı cumhuriyet ilkelerinden ödün vermeyen çalışkan, bilgi ve birikimlerini tüm insanlık yararına kullanan, topluma yararlı, yaratıcı ve pozitif düşünen yarattığı değerlerle ülkesini tüm dünyada temsil eden nitelikli bireyler yetiştirmek. Hayat boyu öğrenmeyi ilke edinen, eleştiren ve yaratıcı düşünen, ülkesini tüm dünyada temsil eden nitelikli bireyler yetiştirmek.

Öğretmen Sayısı : 1
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 7
Öğretim Şekli : Tam gün
Ders Başlama ve Bitiş Saati : Başlama saati:08.30 Bitiş saati:14.30
Derslik Sayısı : 2 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : Yok
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 0
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 0
Misafirhane : 0 Kütüphane : 0
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 2
Lojman Bilgisi : Lojmanlarımızda su şebekesi ve internet hattı yoktur. Bir lojmanda elektrik var iken diğerin de yoktur. Ayrıca lojmanlar küçük olup pek kullanışlı değildir.
Isınma Şekli : Soba-odun ve kömür

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : İl merkezine uzaklık 16 km dir.
Ulaşım : Haftanın 1 günü (pazartesi) merkeze ulaşım sağlanmaktadır. Şahıs araçlarıyla da ulaşım sağlanabilir.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Aşit İlkokulu Van merkeze 16 km uzakta olup yol stabilizedir.

Kontenjan Bilgileri :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ